Забудова міст - ігра My Lands - Частина 1

 Ігра My Lands – одразу після початку,  кожен гравець задається думкою - що будувати в містах? Які будівля потрібні і корисні, а які доведеться незабаром зносити? І взагалі, які будівлі, і в яких кількостях треба будувати? На ці і деякі інші питання, пов'язані із забудовою міст, я постараюся відповісти.

Перше. При плануванні забудови в столиці My Lands ігри пам'ятаєте, що у разі її перенесення ви втратите (у буквальному розумінні) усі міські ячійки, починаючи з 44-ої. На них треба будувати будівлі, які однозначно будуються тільки в столиці і які з її перенесенням доведеться зносити, тобто: - Дипломатичний корпус, Храм та інші. А також недорогі будівлі, на зразок казарм першого рівня під Вершників і Воїнів. Інакше при перенесенні столиці ви або втратите цінні будівлі, або доведеться платити ЧЖ за їх перестановку.

ігра my lands

Друге. У кожному місті має бути мінімум 15 жителів! Вони потрібні:

  • по-перше, для будівництва дорогих будівель;
  • по-друге, для будівництва армії;
  • по-третє - для будівництва армії одночасно з дорогими будівлями на пізніх етапах ігри.

Третє. У місті, в якому ви плануєте тримати армію, і з якого плануєте здійснювати бойові місії (назвемо таке місто центральним), треба обов'язково побудувати і прокачати Воскресіння. Центральне місто обов'язково повинне стояти на вашому рідному террайні (із-за 25% бонуса до захисту).

Четверте. У ігрі My Lands в центральному місті треба побудувати мінімум дві Купецьких гільдії. Взагалі, я за те, щоб фармити усі Руїни з одного міста, і вже розвозити ресурси по містах в відміряних кількостях. Порожні міста-супутники притягають менше грабіжників, плюс помітно економляться міські осередки і ресурси на будівництві Складів.

П’ятє. У зв'язку з пунктом чотири, необов'язково будувати ринки в усіх містах. На початковому етапі ігри зручно побудувати по дві Купецьких гільдії в кожному місті, одну з яких доведеться потім знести: на Есквайрові-капітанові-магістрові доцільно фармить Руїни в різні міста, економлячи тим самим на розвозці ресурсів. Але на Сюзерені це може бути украй небезпечно.

Шосте. На початковому етапі ігри My Lands в містах добре виглядають Укріплення (дві штуки), і звичайна Вежа. У міру розвитку ігри зміцнення можна буде знести (можливо, прокачавши заздалегідь до другого рівня), а Вежу і Магічну вежу прокачувати треба обов'язково. Старайтеся, щоб у міру росту вашого звання ріс і рівень Веж. Так, на Есквайрові можна обмежитися Вежею першого рівня, а ось до Сюзерена непогано б підійти вже з Вежами 4-5 рівня.

Сьоме. При 1-шій же нагоді заповнюйте невживані осередки Лабораторіями алхіміків 1-2 рівнів, потім їх доведеться знести. Але порожніх осередків в містах бути не повинно!

Восьме. На пізніх етапах ігри My Lands здобич каменю в самому місті має сенс проводити тільки Демонами. Так що зміріться з думкою, що місто доведеться кілька разів перебудовувати.

Дев’яте. У центральному місті небажано мати більше 5-6 складів.

Десяте. У центральному місті добре б побудувати три гільдії Антишпигунів і мінімум по дві гільдії в містах-супутниках. Намагайтеся їх прокачувати по максимуму. Як показує практика, найкращий захист від непрошених гостей - саме Антишпигуни. Ніяких гарантій вони не дають, але кількість охочих заскочити на вогник різко зменшується. Гільдії Шпигунів будуйте за смаком.

ігра my lands

Одинадцяте. При плануванні будівництва армії в My Lands я рекомендую наступні кроки:

  1. Будуйте якомога більше казарм під Лікарів в центральному місті, і якщо є Зернове місто - в зерновому. Так ви у мить вирішите питання з логістикою Зерна. На Сюзерені в центральному місті цілком нормально мати до десяти казарм для будівництва Лікарів, плюс стільки ж в Зерновому місті. У інших містах досить побудувати по 1-3 казарми, щоб завозити туди зерно не частіше за одного разу на добу (інакше доведеться сидіти в ігрі по 24 години).
  2. Намагайтеся будувати казарми так, щоб в містах одночасно робилися війська, що вимагають багато ресурсів (на зразок Лучників і Лікарів) і війська, що вимагають багато Населення (на зразок Вершників і Воїнів). При будівництві військ на нормальній швидкості у вас не повинне закінчуватися вільне Населення. До речі, на мій погляд, без спеціалізації Благодійник ударну армію побудувати взагалі неможливо.
  3. Спочатку будуйте багато казарм першого рівня, і тільки тоді, коли у вас з'являтимуться зайві ресурси, займайтеся їх поліпшенням. Особисто я рекомендую покращувати в 1-шу чергу казарми Лікарів.

Дванадцяте. Будуйте мінімум по дві Експедиційні корпуси в кожному місті, беріть Преміум при першій нагоді і автоматизуйте дослідників. При активній ігрі My Lands цілком можна собі дозволити брати Преміум щотижня (він окупається вже на Есквайрові). Велика кількість Дослідників - запорука успіху в онлайн My Lands ігрі. Прокачуйте Експедиційні корпуси, щоб забити усі місії.

Тринадцяте. Одне Селище слід повністю забудувати Провидцями і Дзеркалами. Якщо збираєтеся багато нападати самі - будуйте більше Провидців, інакше будуйте більше Дзеркал. По мірі росту звання не забувайте їх прокачувати.

В наступній статті ми продовжимо розгладати тему забудови міст в ігрі My Lands. Залишились питання? Задавайте їх в коментарях.